• 23 en 24 april: zeggenschapscongres ACV

  ACV Banner algemeen congres
 • Doe mee!

  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Dienstverlening op jouw maat

  Het ACV bij jou in de buurt: de dienstencentra. Of lekker vanuit je luie stoel: e-services.

  Lees meer
  Jonge vrouw-720-220
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
ACV Logo wat krijg jij op je bord

Hongermaal of feestmaal? Wat krijg jij op je bord?

Wat heeft de federale regering allemaal bekokstoofd? 
Volgens het ACV is het een hongermaal voor werknemers, werklozen en ambtenaren. Minder inkomen en dus minder koopkracht. Maar het is een waar feestmaal voor de werkgevers en vermogenden.
Wie hard werkt wordt nooit rijk. Maar wordt wel zwaar belast. Wie veel heeft wordt echter slapend rijk.
Wij willen dat iedereen bijdraagt. Naar draagkracht en vermogen. Niet door gewone gezinnen verder te verarmen of door werknemers eenzijdig de rekening te presenteren. Niet door wie al die jaren buitenschot blijft opnieuw te ontzien.
Bij ieder profiel schetsen we voor ook kort de impact van de Vlaamse maatregelen.
Check het op deze site. 
Aanbod Scholenwerking
Scholen kunnen gratis beroep doen op onze expertise om leerlingen op een boeiende manier te informeren over diverse sociaal-economische thema's. Vaak gaat dat over schoolverlaters en studentenwerk, maar even goed geven we les over de sociale zekerheid. Regelmatig geven we ook vormingen à la carte.
Lees meer
Geld studietoelagen
Het ACV helpt je graag bij het invullen en opvolgen van je aanvraag voor een studietoelage.
Lees meer

Nieuws ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 2014-12-19 Meer communicatie dan realiteit
DEC 19

Meer communicatie dan realiteit

De regering schermt met berekeningen waaruit moet blijken dat we ondanks de indexsprong toch aan koopkracht winnen. Goed geprobeerd, maar helaas meer communicatie dan realiteit. Deze selectieve en eenzijdige interpretatie van regeringsmaatregelen valt zelfs eerder te kwalificeren onder de noemer boerenbedrog. Ondertussen blijven grote vermogens wel buiten schot. En blijft het grote onevenwicht in gevraagde inspanningen, hoe hard de regering ook haar best doet om dat te verhullen.
ACV 2014-12-13 Nieuwe hacking gegevens werknemers.
DEC 13

Nieuwe hacking gegevens werknemers.

Hackers hebben zich opnieuw toegang verschaft tot persoonlijke gegevens van werknemers. En deze te grabbel gegooid op het internet. Deze keer zijn werkzoekenden die zich inschreven bij twee uitzendbureaus (Z-Staffing en Tobasco)  het slachtoffer. Waar blijft de taskforce van de regering?
ACV 2014-12-04 Beheerscomité RVA
DEC 4

Werkgevers in zetel door onevenwichtig regeerakkoord. Werknemers, jong en oud, zijn de klos.

De maatregelen van Michel I zullen de armoede van jongere en oudere werknemers sterk doen toenemen. Werkbaar werk komt nog meer onder druk. Zonder dat dit één bijkomende job creëert. Het beheerscomité van de RVA leverde weinig resultaat op.
ACV 2014-03-26 Toplonen
De vorige federale regering besliste om de toplonen in overheidsbedrijven te beperken tot 290.000 euro per jaar. Dit na een breed maatschappelijk debat. Het ACV vindt het onbegrijpelijk dat vicepremier De Croo deze lijn nu wil verlaten. Hoe kan je tegelijk alle  inspanningen leggen bij de zwaarst  belaste groep in de samenleving én toplonen de vrije baan laten?  
Lees meer
ACV 2014-03-21 Mensura
Hackers hebben zich toegang verschaft tot een deel van de gegevens van  de dienst controle geneeskunde van Mensura. Hackers verkregen zo de identiteitsgegevens van honderden werknemers, onder andere hun rijksregisternummer. Ook de bemerkingen die de betrokken werkgever meedeelde aan Mensura over de betrokken werknemer werden gehackt. We vragen dat Mensura onverwijld alle betrokken werknemers informeert  over welke informatie gestolen is. ACV vraagt onmiddellijke oprichting task-force.
Lees meer
Meer nieuws